Kantarellgryta

Hej vänner!!

Vad har ni haft för er idag? Vi kom precis hem efter att ha varit vid Värmbols IP och tittat på fotboll. Skulle gärna vilja hinna ut i svampskogen snart igen! Älskar kantareller! Både de gula och trattisarna som kommer senare i höst! Är man svampälskare som jag är denna kantarellgrytan en riktig favorit i receptsamlingen!

  • 1 stor fläskfile
  • 2 dl kantareller (finns även på burk att köpa om ni inte har frysta/färska)
  • 1 ask kantarellfärskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • Salt & peppar
  • En nypa socker
  • Smör att steka i
Skär svampen i bitar och stek i smör. Salta, peppra och sockra en gnutta. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra, stek dem i smör så de får en fin yta. Strö över svampen och tillsätt grädde, soja och färskosten. Låt grytan puttra 10 minuter så köttet blir genomlagat och såsen får god smak av svampen. Smaka av med salt, peppar och ev en gnutta socker (gott i svamprätter men kan uteslutas om man inte vill ha socker i maten).Servera med valfria tillbehör! Gott med ris, pasta, hasselbacks/klyftpotatis eller broccoligratäng (om man äter LCHF) och en god sallad.
2015-07-14-1342_55a4f5aa2a6b2224fbd2d21f2015-07-14-1342_55a4f5b2ddf2b321edd782dd
Nu ska jag ta tag i att sortera och rensa kvittohögen i kontoret. Den uppgiften stod nämligen på min ”att göra”-lista under semestern.
Hörs om en stund igen!
Kram!!
Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *