Paprika/chili torsk

God kväll!!

Hoppas er dag varit bra! Här är vi lite (Maja och Lisa) småförkylda, men inte så någon har behövt vara hemma. Det rullar på med jobb, tvätt, matlagning och planering för helgen. Tänkte tipsa er om dagens mat! Vi är lite dåliga på att äta fisk tyvärr, men det är ju så gott när man väl gör det! Denna torskrätt är enkel och smakrik och räcker till 4 portioner.

  • 1 torskblock
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk farinsocker (eller annan sötning)
  • smör att steka i
  • salt & peppar
  • ca 100 g champinjoner, helst färska
  • 2 burkar creme fraiche paprika chili
  • 1 dl grädde

Tina torskblocket och skär det i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och salta. Hacka champinjonerna och lök och stek mjuka i smöret. Salta, peppar och strö över sockret, låt fräsa en stund och häll det över fisken. Tärna paprikan och strö över. Rör ner grädden i creme fraichen och bred över fisken. In i ugnen i 225 grader ca 25-30 minuter så fisken blir genomkokt och rätten fått fin färg. Servera med ris och/eller broccoli.

2014-02-01-1956_52ed436b9606ee26ad494673

Har fotat sakerna som jag fick i Loppis paket, ska testa dem och visa er lite närmre. Är ni nyfikna redan nu så kika in på Instagram. Där finns jag under namnet Matparlan. Finns även på FacebookFölj länken så hittar du mig där.

Nu ska jag bänka mig och se nypremiären av svenska Hollywoodfruar!

Kram!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *