Tapenadefilé 

God kväll!!

Hoppas ni haft en bra dag! Imorgon är det redan torsdag! Veckorna går otroligt fort, nästan för fort! 

Ikväll åt vi fläskfilé i ugn med tapenadesås och stekta grönsaker. Det är otroligt gott och sköter sig självt i ugnen (sån mat är bra på vardagarna!).

  • 1 fläskfilé
  • 3 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk soja
  • 4-5 msk tapenade med svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén. Salta och peppra. Lägg den hel i en ugnsfast form. Blanda övriga ingredienser och häll över. In i ugnen i ca 1 timme. Ös sås på filén efter halva tiden. Skär upp köttet så det får gotta till sig i såsen en stund innan servering. Gott till klyftpotatis, ris eller bara stekta grönsaker.

    

Jag stekte ihop gul paprika, rödlök, broccoli, sparris och morot, men man kan ju ta det man tycker om och har i kylen.

  

Lite lyxig vardagsmat, men det är ju lillördag idag!

Nu ska jag förhöra läxor!

Kram ❤️

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *