Pulled pork

God fredag mina vänner!

Hoppas dagen börjat bra! Jag känner mig lite snorigare, men pigg. Hoppade min allergitablett i morse också.

Vad har er helg att bjuda på? Efter jobbet ska jag hem och slänga ihop en kasslersallad. Emil måste äta tidigt för han har match ikväll, derby mellan två Katrineholmslag. Vi andra åker och hejar på dem! Sen ska vi hem och förbereda för morgondagen, Majas konfirmationsdag. Det är många högtider som firas just på våren och man har kanske en liten matbjudning i samband med det. Vi tänkte bjuda på exotisk bricka imorgon. En annan maträtt som är bra att förbereda innan som passar till en sådan tillställning är pulled pork. Plockmat är alltid bra när man bjuder många och att man själv kan plocka på det man gillar!!

  • 1,2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smoked paprika (rökt paprikapulver)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl bbq sås
  • 2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
Skölj köttbiten och gnid in salt, peppar och paprikapulvret. Lägg den sedan i en gjutjärnsgryta (med lock) som du hällt oljan i. Tillsätt resten. Löken ska klyftas och läggas runt om. På med locket och in i ugnen i 125 grader i 8-10 timmar. Dra isär köttet med två gafflar. Det blir såååå mört och gott!! Servera med valfria tillbehör. Vi åt köttet i pitabröd (hoppa över brödet om du äter LCHF) och med grönsaker och vitlökssås. Man kan ju sätta in två grytor samtidigt om man ska räcka till många.
2015-03-22-1355_550ebbcbddf2b35061fa12af

Ha en fin fredag!!
Please follow and like us:

En reaktion på “Pulled pork

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *