Middagskorv i ugn och överraskningsfika

I samarbete med Kronfågel

God kväll!

Idag är jag tillbaka i gamla vanliga rutiner igen! Det tar på krafterna att vara borta! Idag tänkte jag bjuda er på ett jättegott tips på en korvrätt. Jag är i vanliga fall inget fan av korv, men denna var riktigt god! Det sa bara slurp, men jag hann få en liten bit till min matlåda! För ett tag sedan fick jag ett utskick från Kronfågel där de berättade om sin kycklingkorv och lite checkar så vi skulle få testa. Detta måste ni testa! Supergott!

 • 1 middagskorv Kronfågel
 • prästost i skivor
 • 1 msk grovkornig senap
 • 2 msk chilisås
 • 1 msk soja
 • 2 skivade gula lökar
 • 2 hela saltgurkor, tärnade
 • 6 småtomater
 • 3 dl grädde
 • cajunkrydda eller paprikapulver (beroende på hur starkt du vill ha)
 • 1 dl riven ost (helst lagrad)

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform. Skär korven i 2 cm skivor (inte hela vägen ner). Blanda chilisås, soja och senap i ett glas. Skala löken, dela den i två delar och klyfta den. Förväll den i kokande vatten några minuter, låt sedan rinna av. Stoppa in prästost i skårorna och lägg korven i ugnsformen. Lägg i löken, hackade gurkan och delade tomaterna. Pensla korven med chilikrämen. Häll grädde över korven och även runt om på löken. Pudra över med valfri krydda (cajun/paprika) och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter och servera med valfritt tillbehör. Vi hade potatismos och kokt broccoli. Vill du ha LCHF så hoppa moset.

Blir supergod smak på såsen runt korven! Man slickar verkligen tallriken!

En av mina stora laster är saltgurka! Perfekt när man lagar denna rätt för då kan man passa på att äta några gurkor medan man lagar maten!!

Idag hämtade Emil Lisa från fritids. När vi kom hem hade de bakat chokladbollar som vi fikade med efter middagen! Såååå gott! Några med pärlsocker och några med strössel. De hade även plockat blommor till mig! Både tussilago, blåsippor och vitsippor!

Känner att det blir en tidig kväll idag också!

Kram!!

 

Please follow and like us:

En reaktion på “Middagskorv i ugn och överraskningsfika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *