Blåbärskladdkaka

Hej!

Regnet strilar fortfarande ute. Riktigt mysväder! Framför allt är det bra med regn för naturen! Riktigt torrt i skog och mark. Vi brukar ha massor av blåbär bakom huset, men inte ett enda i år. Trist för blåbär är nåt av det bästa jag vet!! Så gott i smoothies, att göra sylt av eller äta som de är! Massor av vitaminer! De är också goda att baka på! Har infrysta blåbär sedan tidigare i frysen och tog ut lite idag och gjorde en kaka! Supergod! Snabbt går den att göra också! Denna måste ni testa!! Älskar smaken av blåbär och kokos ihop!!

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 1/2-2 dl blåbär
  • Lite kokos runt kanten
  • Florsocker att sikta över kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform som är ca 24 cm, smöra kanterna och strö på kokos. 

Smält smöret och blanda med ägg, socker, mjöl, salt och vaniljsocker till en jämn smet. Häll den i formen och tryck ner blåbären i smeten.


Grädda kakan i 20-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kallna, pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde! Mums!!


Dags att ta tag i mailkorgen. Den är överfull…..

Kram ❤️

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *