Quornfärssås 

Hej!

Här kommer ett riktigt gott tips på en vegetarisk bolognese med Quornfärs. 


Detta recept blir ca 5-6 portioner.

400 g quornfärs

250 g små färska champinjoner

1 gul lök

1 röd spansk peppar

2 pressade vitlöksklyftor

1 matsked tomatpuré

10 gula körsbärstomater

10 röda körsbärstomater

Skvätt soja

2 burkar krossade tomater

Färsk basilika

Pasta, jag valde spaghetti 

Lagrad parmesan
Gör så här: 

Skiva champinjonerna och lägg i en stor gryta på mellanvärme tills vätskan försvunnit. Ha inget matfett i grytan, det är gott om vätska inuti svampen.

Hacka lök och spansk peppar fint, ta bort fröna ur pepparn. Fräs tillsammans med svampen i lite smör eller olja tills löken mjuknat men inte fått färg.
Häll i fortfarande fryst quornfärs och riv ned vitlöken. Salta lite. Tillsätt mer matfett om det behöver och stek tills färsen fått lite färg.
Strimla en rejäl näve färsk basilika, ungefär halva krukan, och blanda ned. Häll i tomaterna och skölj ur burkarna med vatten så konsistensen bli lite lösare. Ta i tomatpuré och smaka av så tomatsåsen inte är sur. Tillsätt mer tomatpuré eller i värsta fall lite socker om den fortfarande är sur.
Koka upp pastavattnet och häll i pastan, den tar förmodligen 10 minuter. Jag valde fullkornspasta men har även bönpasta som är gott till.
Halvera körsbärstomaterna, helst tio av varje ur ett trepack med olika färger, det blir snyggast och ger jättefin smak, de gula är lite sötare. Låt puttra i ca 20 minuter medan pastan blir klar.
Riv gärna färsk parmesan över!


Nu är det dags att natta Lisa och sen se ett avsnitt av Gåsmamman på Cmore!

Hörs imorgon!!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *