Falsk moussaka

God kväll!

Hoppas er påskhelg varit bra! Den har gått otroligt snabbt! Dock har solen lyst med sin frånvaro….

Tänkte jag skulle tipsa er om en jättegod maträtt när ni ledsnat på påskmaten. Den passar både till vardag och fest! Jättegod!

Falsk Moussaka
ca 6 port

köttfärssås:
500 g nötfärs
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 kött- eller kalvbuljongtärningar
1 msk soja
1 tsk oregano
1/2 msk socker
salt & peppar

bechamel:
25 g smör
3/4 dl mjöl
4 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl finriven parmesan
salt & svartpeppar

8 potatisar

Bryn köttfärsen och tillsätt krossade tomater, buljong, soja och kryddor. Låt detta puttra på spisen en bra stund (gärna en timme eller två om tiden finns).

Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka upp. Dra av plattan och låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.

Skala och skiva potatisen tunt.

Börja med att hälla i lite bechamell i botten på en ugnsform och toppa med lite köttfärssås. Lägg ett lager potatis över detta och fortsätt varva i formen. Avsluta med ett lager bechamell överst.

In i ugnen, 175 C, ca 1 h. Känn efter så potatisen är mjuk. Låt stå och vila en liten stund innan servering (den blir väldigt varm och smakar godast när den svalnat lite och satt sig) och servera en god sallad till.

Ikväll med det nog inte så mycket mer här. Kanske titta på senaste släppta Beckfilmen. Imorgon har jag planerat att rensa i Lisas garderob….. Får se imorgon om det blir av. det är en sån sak jag skjutit på många gånger nu. Hälften av kläderna där inne är urvuxna och det rasar ut när man öppnat dörrarna….

Kram på er!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *