Kantarellgryta

Hej!

Idag tänkte jag bjuda på en god söndagsmiddag!

  • 1 stor fläskfile
  • 2 dl kantareller (finns även på burk att köpa om ni inte har frysta/färska)
  • 1 ask kantarellfärskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • Salt & peppar
  • En nypa socker
  • Smör att steka i
Skär svampen i bitar och stek i smör. Salta, peppra och sockra en gnutta. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra, stek dem i smör så de får en fin yta. Strö över svampen och tillsätt grädde, soja och färskosten. Låt grytan puttra 10 minuter så köttet blir genomlagat och såsen får god smak av svampen. Smaka av med salt, peppar och ev en gnutta socker (gott i svamprätter men kan uteslutas om man inte vill ha socker i maten).Servera med valfria tillbehör! Gott med ris, pasta, hasselbacks/klyftpotatis eller broccoligratäng (om man äter LCHF) och en god sallad.
Nu ska jag ta tag i att rensa bland Lisas urvuxna kläder!
Ha en fin söndag!!
Kram!!
Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *