Fira bananens dag med banankaka

Hej på er!

Hoppas ni haft en lugn och skön helg! Igår kunde man ju sitta inne med gott samvete och titta på Vasaloppet när snön yrde och stundom regnade det! Har även fastnat i en serie på Netflix som heter You. Har ni sett den? Det är en psykologisk thriller….. Måste nog ta ett avsnitt idag också när jag kommer hem! Det är som med böcker…..man blir fast!

Idag vänner måste vi fira bananens dag! Finns så mycket nyttigt i just bananer!

  • Massor av fibrer
  • Många antioxidanter
  • Mineraler (kalium, magnesium, koppar, mangan)
  • Vitaminer (B6 och C)
  • Kolhydrater
  • Protein

 

Tänk också på att de innehåller mycket vatten och väldigt lite fett. Hjälper dig att reglera sockernivån i kroppen och hålla igång matsmältningen! Bananer kan ju ätas på så många olika sätt. Som de är, i fruktsallad, smoothie, på yohurten, i mat eller baka på dem! Har bananerna hemma blivit övermogna så är denna perfekt att slänga ihop!!

  • 2 övermogna bananer
  • 50 gram smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
Tillsätt smöret, mosade bananer och mjölk. Smörj en rund form och bröa med havregryn. Häll i smeten och grädda i ca 45-50 minuter i 175 grader.
Förvara i kylskåp. Går bra att frysa (om det blir något kvar….den är såååå god!!).
Ha en fortsatt bra start på veckan!!
Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *